Sadiković može računati na Šećerovića i Sarića

Sloboda se sprema za Čelik

Sadiković može računati na Šećerovića i Sarića

Tuzlanska Sloboda svoju posljednju domaću premijerligašku utakmicu odigrala je 20. maja 2012. godine kada je na Tušnju savladan Velež sa 2:0.

Tri dana kasnije Tuzlaci su poraženi u Istočnom Sarajevu od Slavije 0:2, a spletom čudnih rezultata u posljednjem kolu elitni rang napustili su poslije 43 godine kontinuiranog igranja. Poslije 26 mjeseci i 20 dana tuzlanska Sloboda će na Tušnju igrati novu utakmicu u Premijer ligi BiH.

Protivnik je zenički Čelik, stari rival, koji je na Tušnju Tuzlacima svojevremeno uzeo Kup BiH i titulu prvaka. Bilo je to sada već davnih 1995. i 1996. godine. U prvom kolu novog prvenstva Sloboda je pobjedila Travnik sa 3:0, dok je Čelik remizirao sa Vitezom 0:0. Za razliku od duela u Travniku trener Tuzlaka Denis Sadiković može računati na Adnana Šećerovića i Elvisa Sarića, novajlije koji su uspješno registrovani.

„Čekamo certifikat za Jankovića, ali će on najvjerovatnije u konkurenciji biti za susret sa Olimpicom. Aničić i Lukić su postigli dogovor sa rukovodstvom kluba, ali će oni morati čekati radnu dozvolu“, kaže Sadiković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda danas na Kiseljaku kod Tuzle igra humanitarnu utakmicu, a sutra će se trening pomjeriti sat ranije zbog premijere filma „Jedan grad, jedna ljubav“ koji se emituje u sklopu festivala Kaleidoskop. „Ponavljam igračima kako euforije ne smije biti, jer smo tim u stvaranju koji ima potencijal, ali nam je svima potrebno strpljenja. Čelik je veliki klub, renomirani protivnik, koji će na Tušanj stići ojačan.

"Oni nisu mogli računati na četiri pojačanja u prvom susretu i to nam je dobro poznato. Međutim, nakon pobjede u Travniku mi smo dobili na samopuzdanju, vjerujemo u sebe i nadamo se pobjedi protiv Čelika“, kaže Sadiković. Iako će susret Sloboda – Čelik biti direktno prenošen na BHT-u nema sumnje kako će Tušanj u subotu biti dupke pun.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.