Novi, peti poraz Slobode

Sadiković: Nije nas pobijedila bolja ekipa

Drugi poraz ove jeseni na domaćem terenu otvorio je stare rane tuzlanskog premijerligaša. Sloboda evidentno nema posloženu ekipu, a stručni štab pokušava od, narodski rečeno, raspoloživog brašna napraviti pitu. 

Poraz od Željezničara zasigurno je odredio dalju sudbinu Slobode u nastavku sezone. Htjeli to priznati ili ne pred crveno-crnima je borba za opstanak. Hoće li biti grčevita pokazat će utakmice koje slijede. Pred Slobodom je težeka raspored, a u naredna dva kola i dva gostovanja.

“Ne mogu reći da moji igrači nisu željeli pobjedu. Ponovili smo stare greške koje su nas skupo stajale. Primili smo dva gola iz naše dvije greške, a tek nakon prekida uspjeli smo se donekle konsolidovati”, kaže Denis Sadiković.

Pred njim je još jedna besana noć, jer on kao dijete Slobode i Tuzle veoma teško proživljava poraze. “Imamo ovakav igrački kadar i borimo se koliko možemo. Nemamo neophodnu kvalitetu za kontinuitet dobrih rezultata i to je jedina istina. Danas nas nije pobijedila bolja ekipa”, kaže Sadiković.

Sloboda je prema njegovim riječima odigrala dobro prvih 45. minutu, ali se neshvatljiv pad dogodio u otvaranju drugog dijela kada su golove postigli Varea i Turković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.