Sarajevo deklasiralo Radnik u Bijeljini

Uvjerljiva pobjeda

Sarajevo deklasiralo Radnik u Bijeljini

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Radnik u Bijeljini sa 4:1 u susretu 9. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je dobro ušlo u meč. Na otvaranju meča su prijetili preko Rahmanovića, ali je Ružić bio na pravom mjestu.

Ipak, u 14. minuti Ružić nije mogao ništa napraviti. Dosuđen je penal za Sarajevo, odgovornost preuzima Krste Velkoski i pogađa za vodstvo od 0:1.

Bordo tim je većim dijelom prvog poluvremena imao kontrolu nad igrom. Rahmanović je u 22. minuti imao još jedan šut prema golu, ali i ovog puta je bio neprecizan. Potom je prijetio i Velkoski, no i Makedonac ne završava akciju iz dobre pozicije.

Veliku šansu za izjednačenje Radnik propušta u 33. minuti. Beširević je fantastično šutirao iz slobodnog udaraca sa 20-ak metara, ali je lopta pogodila prečku.

Mogao je Velkoski u 37. minuti povećati prednost gostiju. Našao se sam pred Ružićem, ali je loše šutirao.

Još jednu odličnu priliku Sarajevo ne pretvara u gol. Mihojević nakon prekida šutira sa tri metra, Ružić fantastično brani, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom gostiju od 0:1.

U nastavku je tim s Koševa bez ikakvih problema dovršio domaćina.

Radnik je krenuo otvoreno u nastavku i to ih je koštalo. Sarajevo je strpljivo čekalo šanse koje su na kraju iskoristili.

Prvo je Mersudin Ahmetović u 54. minuti iskoristio dobro dodavanje Velkoskog i pogodio je za 0:2, da bi napadač gostiju u 70. minuti povećao prednost svog tima na 0:3 nakon dobre akcije Hebibovića.

Nije tu bio kraj golijadi u ovom meču. Igrala se 79. minuta kada je Marko Mihojević potpuno potopio Radnik golom za uvjerljivih 0:4.

Konačnih 1:4 postavio je Glišić u nadoknadi meča.

Premijer liga, 9. kolo:

Radnik - Sarajevo 1:4 (Glišić 90+'Velkoski 14'p, Ahmetović 54', 70', Mihojević 79')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Ružić, Blaić, Radović, Franić, Beširević, Srećković, Mekić, Peco, Hodžurda, Đurić, Okić.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Sarić, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Ivetić, Mihojević, Bekić, Kadušić.





Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi