Sarajevo domaćin Drini, Željo gostuje na Vrbasu

Žrijeb Premijer lige za sezonu 2015/2016

Sarajevo domaćin Drini, Željo gostuje na Vrbasu

Nova sezona BH Telecom Premijer lige počinje 25. jula, a danas su u prostorijama hotela Park žrijebani takmičarski brojevi najelitnijeg domaćeg fudbalskog ranga za sezonu 20015/2016 na osnovu kojih su određeni parovi od  1. do 30. kola.

Žrijebanje je bilo poludirigovano, tako da su klubovi koji su podnijeli zahtjev za razdvajanje po automatizmu i abecednom redu u rasporedu dobiti brojeve zavisno od brojeva koju su prethodn odobili iz podnesenih zahtjeva, pa je tako udovoljeno zahtjevima osam klubova. To su klubovi iz istih gradova ili kantona, odnosno Čelik i  Sloboda, Željezničar i Sarajevo, Vitez i Travnik, te Velež i Zrinjski. Žrijebano je po Bergerovom sistemu (1-9, 2-10, 3-11, 4-12).

Najzanimljivije utakmice prvog kola su definitivno duelu Čelika i Slobode, Zrinjskog i Olimpica, te Borca i Željezničara. U jesenjem dijelu sezone igrat će se 18 kola.

Derbi Sarajeva i Željezničara igra se u 11. kolu na Grbavici. Kompletan raspored BH Telecom Premijer lige pogledajte klikom na >>>OVDJE<<<.

Parovi 1. kola BH Telecom Premijer lige:
Travnik - Široki Brijeg
Sarajevo - Drina
Zrinjski - Olimpic
Čelik - Sloboda
Rudar Prijedor - Mladost DK
Slavija - Velež
Borac - Željezničar
Radnik - Vitez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.