Sarajevo na Piroti prokockalo dva gola prednosti

Remi Travnika i Sarajeva

Sarajevo na Piroti prokockalo dva gola prednosti

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva su u generalnoj probi pred nastavak sezone gostovali na Piroti, te su odigrali 2:2 s domaćim Travnikom, iako su imali 2:0 prednost.

Nakon odrađenih priprema u Antaliji, nogometaši Sarajeva su danas gostovali Travniku, te su remizirali u posljednjoj provjeri pred nastavak sezone.

Samo što se krenulo s centra, brazilski dvojac donosi prednost gostima. Emerson je uposlio Cezara, ovaj matira Nurkovića. Dogodilo se to u 37. sekundi. Nuhić u četvrtoj minuti šutira prema golu Sarajlija, Pavlović brani.

Cesar minutu kasnije šutira pored gola Nurkovića, a na drugoj strani Smajićev udarac zaustavlja Pavlović. Smajić prijeti i u 10. minuti, ovaj put šutira pored gola. 

Sarajevo je udvostručilo prednost u 25. minuti. Almir Bekić je centrirao, Amer Bekić loptu pospremio u mrežu Travničana. Upravo povrijeđenog Amera Bekića je u 32. minuti zamijenio Leon Benko.

Rustemović je u 32. minuti skrivio penal, a Čurić je bio siguran realizator, te je Vezire vratio u igru. U 35. minuti Okić poslije kornera Emersona šutira pored gola Travnika. 

U finišu prvog dijela došlo je do obračuna među igračima, pa su Benko, Bekić i Ćulum zaradili javne opomene, da bi u 45. minuti majstorskim golom Asima Zeca Travnik stigao do izjednačenja. 

Novi igrač u bordo timu, Haris Harba, ušao je na poluvremenu umjseto Cezara, te je ubrzo prijetio Nurkoviću, ali je s velike udaljenosti pucao pored gola. Kouadio je pokušao da postigne gol bivšem klubu, no u 65. minuti šutira pored gola.

Dobru šansu Sarajevo je imalo u 81. minuti preko Simeunovića, no Nurković je odbranio. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Sarajevo vs Travnik 1:0 by ss_video
Sarajevo - Travnik 2-0 by ss_video




Zec gol protiv Sarajeva by ss_video
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi