Sarajevo poput Titanika, čudo iz predgrađa Kaknja

Završeno treće kolo Premijer lige

Sarajevo poput Titanika, čudo iz predgrađa Kaknja

E. Škorić

U protekla tri dana igrali su se susreti trećeg kola Premijer lige BiH, a ni ovaj put nije nedostajalo uzbuđenja.

Prvi susret igrao se u petak navečer na Pecari, gdje je Široki Brijeg "istopio" Čelik. Domaćin je slavio s 4:0, čime je nastavljena agonija Zeničana, koji su jedini tim sa tri poraza, a navijače ovog kluba itekako može da brine činjenica da njihovi ljubimci nisu postigli pogodak već 270 minuta. Kako igaju, čini se kao da će se proći još minuta da proslave prvijenac u novoj sezoni. Da ne govorimo o tome što trener Kemal Hafizović dođe na utakmicu u bermudama, pa ga delegat odstrani s terena. 

Ni Sloboda nije postigla pogodak na tri uvodna meča, ali za razliku od Čelika, tim iz Tuzle na kontu ima jedan bod, koji je osvojen jučer u Krupi i to prvenstveno zahvaljujući odbranama mladog Azira Muminovića. Krupa je, zanimljivo, u tri meča upisala tri remija.

Nezadovoljni mogu da budu i navijači Željezničara, bez obzira što je njihov tim došao do pobjede. U subotu je na Grbavici gostova Vitez i uz malo sreće, gosti su mogli (makar) do boda. Imali su sjajne šanse, a Željo je do "trice" stigao autogolom Ćosića.

Foto: Abdulah Berbić/ SportSport.ba

Admir Adžem je ponovo miješao karte, pokušavao nešto promijeniti u formaciji, ali promjene nisu urodile plodom i čini Igra Plavih i dalje ne izgleda onako kako bi trebala i dojma smo da bi svaki iole ozbiljniji rival mogao zaustaviti Željezničar, koji je uvijek bez obzira na sve u najužem izboru kandidata za titulu.

Još nezadovoljniji su u drugom, onom bordo dijelu grada. Sarajevo je bez ideje i bez vizije, klub kao da je ušao u crnu rupu iz koje ne zna da se iščupa. Neshvatljivi potezi Uprave, ostanak neiskusnog Senada Repuha i ne dovođenje kvalitetnih pojačanja sada se obijaju o glavu Sarajevu, koje je doživjelo pravu blamažu na svom Koševu.

GOŠK, koji se vratio u Premijer ligu, došao je do pobjede golom Mirsada Ramića i oni najzagriženiji navijači tima iz Gabele nisu vjerovali u čuda i osvajanje boda, a kamoli sva tri na najvećem bh. stadionu. Ipak, malo čudo se desilo. Uz dužno poštovanje GOŠK-u, Sarajevo pobjeđuje samo sebe. Očajnom igrom Sarajevo će teško moći nešto da napravi ove sezone i podhitno se moraju mijenjati neke stvari. Jedno je sigurno, navijači nemaju više strpljenja, a bordo brod tone kao Titanik.

Foto: Abdulah Berbić/ SportSport.ba

Ni u redovima aktuelnog prvaka nema pretjeranog slavlja. Zrinjski je u odbranu titule krenuo pobjedama u derbijima protiv Sarajeva i Širokog, ali je u subotu poražen u Bijeljini od Radnika rezultatom 2:1. Blaž Slišković je bio bijesan, kazao je da bi svi u Zrinjskom trebali da se srame. No, s dvije pobjede u dvije teške utakmice Zrinjski je u gornjem dijelu tabele i bez sumnje je i dalje jedan od favorita za naslov prvaka.

Najugodnije iznenađenje u ova tri kola predstavlja ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Odbjegli Željini sinovi Edis Mulalić i Bakir Šerbo prave malo čudo i s Mladosti su na prvom mjestu sa maksimalnih devet bodova.

Da pobjeda nad Željom u drugom kolu nije slučajnost pokazali su ovog vikenda, pošto su u Banjoj Luci savladali Borac, koji je prethodno imao dva vezana trijumfa.

Foto: Arhiv/ SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je na kraju prošle sezone ostala bez mnogo važnih igrača, Mladost igra fenomenalno i mogla bi igrati važnu ulogu u Premijer ligi ove sezone. S predanim radom i pravim ljudima na pravom mjestu, Mladost korača ka vrhu bh. fudbala. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti