Sarajevo povelo, a na kraju remiziralo s Lokomotivom

Bez pobjednika u Antaliji

Sarajevo povelo, a na kraju remiziralo s Lokomotivom

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva odigrali su danas u Antaliji prijateljski susret protiv ekipe Lokomotiv iz Tashkenta. Susret je završen rezultatom 1:1.

Već u četvrtoj minuti dobar udarac Ahmetovića nakon ubačaja Duljevića, ali golman Lokomotive je odbranio. U 13. minuti Duljević je slabo šutirao, golman je bio siguran.

U 22. minuti dosuđen je penal za bordo tim, a jedan igrač Lokomotiva je dobio crveni karton, no zbog pravila u prijateljskim mečevima - tim iz Tashkenta je nastavio s 11 igrača, s tim da je isključeni nogometaš zamijenjen.

Vodstvo Sarajevu donio je Elvis Sarić, koji je bio precizan s 11 metara i ovo je za njega bio drugi pogodak u pripremama. Prvi je postigao protiv Brotnja u Čitluku, također iz penala.

Do kraja prvog dijela Lokomotiv je uspio da izjednači, a u nastavku se igralo u nešto izmijenjenim postavama.

Dosta tvrda utakmica i u nastavku, ekipa Mehmeda Janjoša dobro je igrala, ali nije uspjela da ostvari pobjedu protiv uzbekistanske ekipe, a remi se nameće kao najrealniji ishod ovog duela.

FK Sarajevo je danas nastupio u sljedećem sastavu: Pavlović, Kadušić, Hodžić,Ivetić, Novaković, Rustemović, Sarić, Duljević, Crnkić, Hebibović i Ahmetović 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Lokomotiv 1:1 (Sarić 23 - penal)


Sarajevo-Lokomotiv 1:0 Saric (penal) by goloviliga
Sarajevo-Lokomotiv 1:1 by goloviliga
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi