Sarajevo pred kraj ostalo bez pobjede

Veležu bod na Koševu

Sarajevo pred kraj ostalo bez pobjede

Fudbaleri Sarajeva bili su na pragu i treće ovosezonske pobjede u susretu sa Veležom, ali su autogolom Dupovca u 90. minuti uspjeli izvući samo remi, 1:1.

Sarajevo je došlo u prednost već na samom početku utakmice. Igrala se četrvrta minuta kada su izabranici trenera Jirija Plišeka poveli protiv Rođenih.

Emir Obuća odlično je uposlio Suljića, a gostujući igrač Kazazić napravio je veliku grešku, što je otvorilo put igraču bordo tima ka golu Mostaraca, što je ovaj i iskoristio i pogodio za oduševljenje na tribinama našeg najvećeg stadiona.

Nakon gola Sarajeva, tempo igre je pao, te se do odlaska na odmor igra odvijala uglavnom između dva kaznena prostora. 

U nastavku, gosti su krenuli nešto odlučnije ka golu Adilovića, ali većih uzbuđenja ipak nije bilo. U drugom dijelu nastavka, posebno je do izražaja dolazi dvojac Sarajeva Kojašević-Suljić, koji je zagorčavao život odbrani gostiju.

Do kraja susreta domaći su uspjeli zatvoriti sve prilaze svom golu, te preko Kojaševića i Džafića prijetili golu Rođenih, ali se rezultat nije mijenjao sve do zadnje minute. Nesmotrenost u zadnjoj liniji Sarajeva rezultirala je autogolom mladog Dupovca, koji je tako postavio konačnh 1:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti