Sarajevo prvak Bosne i Hercegovine!

Na Koševu se slavi titula

Sarajevo prvak Bosne i Hercegovine!

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva danas su osvojili naslov prvaka Bosne i Hercegovine. 

Bordo tim je nakon osam godina osvojio naslov prvaka države. Sarajevu je za veliko slavlje bila neophodna pobjeda nad Slobodom i do nje su i došli (3:1).

Izabranici Dženana Uščuplića imali su bod prednosti nad gradskim rivalom Željezničarom, te su uspjeli da ostanu na prvom mjestu. Tuzlaci su poraženi na prepunom Koševu s 3:1.

Već u trećoj minuti domaći su imali šansu, no Stojčev je s 15 metara šutirao preko gola. 

Sarajevo je poprilično brzo stiglo do prednosti. Igrala se 12. minuta kada je Sarajevo imalo polukontru nakon što je sudija pustio prednost, lopta je došla do Leona Benka, koji je bez problema matirao Pirića.

U 18. minuti već je bilo 2:0. Barić je povukao po desnoj strani, pokušao je uposliti Benka, lopta došla do Cimirota, koji nesebično proigrava Velkoskog, a Makedonac nastavlja sjajnu golgetersku formu.

Opao je tempo igre do 30. minute, a onda je neizvjesnost utakmici vratio Zajko Zeba, koji je prizemnim udarcem u 30. minuti savladao Mateja Delača.

U 41. minuti sjajna šansa za Sarajevo. Bilbija, koji je u 32. minuti ušao umjesto Cimirota, topovski je tukao pod prečku, no Pirić fantastično brani i izbacuje loptu u korner.

U drugom dijelu je tempo igre opao. Domaći igrači čuvali su prednost, odgovaralo im je 1:1 u Zenici. Siromašno je bilo drugo poluvrijeme, što je više odgovaralo domaćinu, koji je čuvao prednost. Titulu je Sarajevu ovjerio Nemanja Bilbija, koji je u 78. minuti sjajno pogodio na ubačaj s lijeve strane.

Ostalo je 3:1, Sarajevo je osvojilo novu titulu i krenulo je veliko slavlje na Koševu, a kasnije će se prebaciti u centar grada.

Sarajevo - Sloboda 3:1 (Benko 12, Velkoski 18, Bilbija 78/ Zeba 30)

Sarajevo: Delač, Barić, Stojčev, Bekić, Velkoski, Tatomirović, Benko, Berberović, Cimirot, Puzigaća, Radovac

Sloboda: Pirić, Salihović, Moranjkić, Pršeš, Efendić, Krpić, Ivetić, Sarić, Bekić, Zeba, Mehidić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.