Sarajevo razbijeno na Tušnju

Sloboda nadigrala bordo tim s 3:0

Sarajevo razbijeno na Tušnju

E. Škorić

U jednom od derbija 22. kola Premijer lige BiH Sloboda je ugostila Sarajevo, a duel starih rivala završen je pobjedom domaćina i to uvjerljivom (3:0).

Sloboda je još ranije osigurala plasman u Ligu za prvaka, pa je rasterećeno igrala protiv Sarajeva, koje je bilo pod pritiskom zbog činjenice da se bori za  titulu, ali i rekordnog niza bez poraza.

Sarajevo od 2014. godine nije slavilo na Tušnju, pa je i danas tim Mehmeda Janjoša naišao na crveno-crni zid. Sloboda je bolje krenula u meč i ubrzo je Zilkić zaprijetio gostima, ali je pucao malo pored gola Pavlovića.

Kako se bližio kraj prvog dijela, činilo se da ćemo odmor dočekati bez golova, a onda je u 42. minuti dosuđen penal za Slobodu zbog igranja rukom u vlastitom šesnaestercu od strane jednog igrača gostiju. Asim Zec je nastavio golgetersku seriju i pogodio je s 11 metara.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Sloboda je stigla do drugog gola. Tandir se sjajno snašao nakon jedne odbijene lopte. Zilkić je prethodno šutirao, a Pavlović odbio do Tandira, koji malo iskosa pogađa za 2:0. Do 67. minute stvari se ne mijenjaju, a onda potop gostiju - Zilkić matira Pavlovića za nedostižnih 3:0. Upravo Zilkić je bio ponajbolji akter susreta i jedan od ključnih igrača u domaćem timu.

Sarajevo je preko Ahmetovića u nekoliko navrata prijetilo domaćinu u posljednjih 20 minuta utakmice, ali sastav Vlade Jagodića sačuvane mreže stigao je do velike pobjede nad rivalom iz Sarajeva. 

Gosti su danas zakazali, nisu imali svoj dan i nisu puno pokazali, a prethodno su u nekoliko mečeva igrali sjajno. Sloboda je ovom pobjedom došla do pete pozicije i ima 35 bodova, dok je Sarajevo palo na treće mjesto s 43 boda, te se nalazi između Zrinjskog i Željezničara.

Sloboda - Sarajevo 3:0 (Zec 42 - penal, Tandir 48, Zilkić 67)

Sloboda: Hadžić, Škahić, Todorović, Zilkić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Jahić, Zec, Kalezić.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Al.Bekić, Ahmetović, Ivetić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:






oviliga
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi