Sarajevo sigurno u Vitezu, na Koševu se otvara šampanjac

Bordo tim slavio

Sarajevo sigurno u Vitezu, na Koševu se otvara šampanjac

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva ostvarili su jako važnu pobjedu (3:0) u Vitezu u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Za ekipu Sarajeva nije bilo kalkulacija i samo pobjeda je odgovarala bordo timu. Uz veliku podršku svojih navijača, igrači Sarajeva ostvarili su novu pobjedu i zadržali bod prednosti ispred Željezničara.

Ukoliko Sarajevo naredne subote savlada Slobodu na Koševu, osvojit će titulu.

Prvi je zaprijetio Velkoski u 11. minuti, ali je Škorić bio siguran. Osam minuta kasnije pokušaj Stojčeva iz daljine, ali neprecizno. U 24. minuti Velkoski je ubacio, Stojčev ‘uhvatio’ volej, ali je izblokiran.

Potom sjajan šansa za Okića u 24. minuti, ali je prečka bila saveznik domaćih. Škorić je bio nemoćan u 26. minuti nakon majstorskog udarca Velkoskog iz slobodnjaka, iskosa s lijeve strane.

Velkoski je u 42. minuti ponovo dobro šutirao, ali prečka opet spašava Vitežane, koji nisu uspijevali ozbiljnije da zaprijete Delaču. 

I u nastavku je Sarajevo bilo bolje, opasnije, a Vitez nije uspio da ugrozi gol Delača i eventualno pokvari planove ekipi s Koševa. Imao je Vidović najbolju šansu za domaće u 64. minuti, ali je Delač odbranio, da bi u 68. minuti bordo tim riješio pitanje pobjednika. Puzigaća je izborio penal i sam ga pretvorio u pogodak za 2:0.

U samoj završnici razigrani gosti zabili su i treći gol. Rezervista Bekić je stavio tačku na 'i' i mnogobrojni gostujući navijači započeli su veliko slavlje.

Vitez je u teškoj poziciji pred zadnje kolo i gostovanje u Travniku, dok je Sarajevu ostalo još da pobjedom nad Slobodom počne proslavu titule.

Vitez - Sarajevo 0:3 (Velkoski 26, Puzigaća 68 - penal, Bekić 90)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Škorić, Alić, Jurić, Šantić, Livančić, Vidović, Jusufbašić, Branković, Kapetan, Smriko, Pezo.

Sarajevo: Delač, Barić, Kovačević, Stojčev, Okić, Velkoski, Tatomirović, Benko, Cimirot, Puzigaća, Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.