Sarajevo u Evropi najuspješniji bh. tim svih vremena

Iza njih Željezničar

Sarajevo u Evropi najuspješniji bh. tim svih vremena

UEFA je danas izbacila listu najuspješnijih klubova u Ligi šampiona od 1955. godine do 2016.

UEFA je ovu listu bodovala na taj način da su davali dva boda za svaku pobjedu te bod za svaki remi u najelitnijem takmičenju u Evropi. 

Kao što je to bilo i očekivano, Real Madrid je na prvom mjestu, dok su iza njega Bayern iz Minhena te Barcelona. Iza njih slijede Manchester United, Milan, Juventus, Benfica, Porto, Liverpool i Arsenal.

Najbolje plasirani klub iz regione je beogradska Crvena Zvezda koja zauzima veoma visoko 26. mjesto, dok je je Dinamo Zagreb samo četiri mjesta iza njih. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od klubova iz naše države najbolje je Sarajevo koje se nalazi na 205. poziciji, dok je Željezničar na 224. mjestu. Slijede Široki Brijeg na 244. mjestu, Zrinjski na 267., Modrića na 310., Leotar na 326., Brotnjo na 354. i Borac na 366. mjestu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi