Selektor Bubalo traži idealnu postavu
Juniorska selekcija BiH sutra u Odžaku u 18 sati igra protiv odgovarajuće selekcije Makedonije

Selektor Bubalo traži idealnu postavu

Juniorska selekcija BiH, igrači do 19 godina od ponedjeljka 22. do nedjelje 28. juna borave u hotelu "Euro" u Odžaku u okviru ljetnog Kampa N/FS BiH.

U sklopu tog Kampa selekcija će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv odgovarajuće selekcije.

Makedonije i to prvu u srijedu u 18 sati, a drugu u petak u 10 sati na stadionu NK "Odžak 102".
Selektoru Zoranu Bubalo i njegovim saradnicima Irfanu Demirovići u Ivici Kosiću odazvalo se 22 igrača i to golmani: Semir Bukvić (Bosna - Visoko), Robert Mikulić (Široki Brijeg) i Tino Divković (Sloboda - Tuzla), te igrači Damir Zlomislić i Josip Crnjac (Široki Brijeg), Edin Šeko i Kenan Handžić (Sarajevo), Armin Arnaut i Sanel Alić (Čelik), Muhamed Mujić i Adnan Zukić (Sloboda), Benjamin Čolić (Željezničar), Stefan Udovičić (Čukarički - Beograd), Sulejman Kurtalić, Ivan Mršić (Dinamo - Zagreb), Marko Bencun (Hajduk - Split), Aleksandar Nikolić (Drina  Zvornik), Pero Zovko i Josip Aničić (Zrinjski), Vedad Omeragić (Zvijezda - Gradačac), Smajil Šadić (Jedinstvo - Bihać) i Armin Bjelak (Sent Pauli - Njemačka).
Zbog povreda otpali su Dalibor Pandža (Sarajevo), Jasmin Smriko (Čelik) i golman Stefan Tomović (Slavija). Zbog klupskih obaveza nisu se odazvali Dženan Durak (Frajburg - Njemačka), Dino Fazlić (Werder - Njemačka) i Srđan Grahovac (Borac - Banja Luka).

Kadeti igraju u Srebreniku i Janji
Uporedo sa utakmicom juniorskih selekcija BiH i Makedonije u srijedu će u isto vrijeme na stadionu Gradine u Srebreniku u 18 sati snage odmjeriti kadetske selekcije ove dvije reprezentacije. Drugi susret kadeta BiH i Makedonije igra se u petak u 17.30 u Janji. Selektor Velimir Stojnić sa saradnicima Denisom Sadkovićem i Antom Kokićem pozive e uputio za 24 igrača.
"Ovo je zvaničan početak priprema selekcije BiH U-19 za oktobarske kvalifikacije koje igramo u Sarajevu protiv selekcija Bugarske, Repuplike Irske i Islanda. Sigurno je da je početak svaki težak jer su igrači umorni od tek završene sezone ali mi imamo pravo da se nadamo da ćemo ostavriti uspijeh predhodne generacije i plasirati se u drugi elitni krug što je naš cilj.", istakao je slektor Zoran Bubalo.

"Utakmice protiv Makedonije će nam svakako dobro doći da vidimo šta mogu ovi momcu i na oga moramo ozbiljnije računati. Nisu tu svi igrači ali ovo je što je najbolje u ovo trenutku i ponavljam očekujem da će već u duelu protiv Makedonije ovi momci dati sve od sebe kako bi se publici u Odžaku predstavili u najboljem izdanju.", dodao je selektor.

Naši juniori su u ponedjeljak odradili jedan a utorak dva treninga, a što se tiče uslova oni su na visokom nivou i nema se nikakve zamjerke uputiti domačinima hotelu "Euro" i NK "Odžak 102".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti