Semir Slomić odlazi u Dinamo
Dobitna kombinacija: Enes Mešanović i Semir Slomić

FK Sloboda ostaje bez prvog strijelca

Semir Slomić odlazi u Dinamo

Semir Slomić (20), najefikasniji igrač tuzlanske Slobode u jesenjem dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine (pet golova) karijeru će nastaviti u Dinamu iz Zagreba.

Ovu informaciju potvrdio je Enes Mešanović, sportski direktor premijerligaša sa Tušnja, koji je Slomića u ljeto prošle godine iz banovićke Budućnosti i doveo u Slobodu. Mešanović je transfer dogovorio sa Zdravkom Mamićem, potpredsjednikom hrvatskog prvoligaša sa Maksimira.   

Prema pisanju Dnevnog avaza Slomić će u ponedjeljak biti podvrgnut ljekarskom pregledu i ukoliko sve bude uredu, potpisat će ugovor na čak sedam i po godina, s tim da bi drugi dio tekuće sezone vjerovatno proveo na posudbi.

“Skauti Dinama jesenas su često boravili u Tuzli i pratili Slomićevu igru. Prenijeli su pozitivne dojmove Mamiću, s kojim sam na sastanku u Zagrebu jako brzo dogovorio uslove transfera“, izjavio je Mešanović za Avaz.

Visina obeštećenja za prvog strijelca Slobode u jesenjoj polusezoni (5 golova) još nije poznata. Slomić je u Slobodu došao u avgustu prošle godine nakon što je nekoliko sezona izuzetno uspješno nastupao za ekipu Budućnosti iz Banovića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije