Skandalozno: Suspendovani Vučinić igrao protiv Olimpica!

Bio u sastavu Radnika iako je kažnjen

Skandalozno: Suspendovani Vučinić igrao protiv Olimpica!

E. Škorić

Nogometaš Radnika iz Bijeljine, Jovan Vučinić, nastupao je u današnjem meču protiv Olimpica iako je bio pod suspenzijom!?

Vučinić je u susretu 14. kola BHT Premijer lige između Čelika i Radnika, koji je 8. 11. 2014. godine u 13:30 sati odigran na Bilinom Polju, zaradio crveni karton u 60. minuti. Preciznije, igrač gostiju iz Bijeljine dobio je prvo žuti u 59. minuti, a odmah i drugi žuti, odnosno crveni karton. 

Vučinić je, po pravilima, trebao da pauzira u 15. kolu protiv Olimpica. Međutim, on se pojavio danas na terenu, te je odigrao 90 minuta u remiju Radnika i gostiju sa Otoke. 

Ono što je posebno interesantno, na dresu je imao broj 17, a prije dvije sedmice, u susretu protiv Čelika, nosio je na leđima devetku. Zapravo, kod većine igrača Radnika su promijenjeni brojevi na dresovima ako se pogledaju zapsnici s njihove posljednje dvije utakmice.

Isitna, Vučinić je pauzirao u utamici Kupa RS-a protiv Mladosti iz Gacka, ali pravila nalažu da suspenzija vrijedi samo za utakmice Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine, a ne i utakmice u sklopu enitetskih takmičenja.

U Radniku očito nisu najbolje upoznati sa pravilima i propisima NFSBiH, pa su smatrali da njihov igrač može da nastupa protiv Olimpica. Disciplinski pravilnik kaže drugačiji, što je i logično, jer bi u protivnom bh. klubovi iz Federacije bili u podređenom položaju. 

"Kazna zabrane igranja može biti vremenska ili za određeni broj utakmica. Vremenska kazna zabrane igranja ne može biti manja od tri mjeseca i veća od 24 (dvadesetčetiri) mjeseca, a kazna zabrane igranja određenog broja utakmica ne može biti manja od jedne utakmice i veća od 12 (dvanaest) prvenstvenih ili kup utakmica. Igrač kažnjen zabranom igranja u određenom vremenskom trajanju ne može nastupiti samo u službenim utakmicama. Igrač kažnjen zabranom igranja ne može biti u službenom zapisniku na svim utakmicama za koje je izrečena kazna zabrane igranja, niti na terenu, u sastavu vodstva kluba i na putovanju. Pod kup utakmicama, u smislu ovog Pravilnika, podrazumijevaju se utakmice za Nogometni/fudbalski kup Bosne i Hercegovine i Omladinski kup Bosne i Hercegovine. Način izdržavanja i računanja ove vrste kazne regulisan je članom 15. ovog Pravilnika. Kazna zabrane igranja povlači i zabranu vršenja funkcije i obratno", navodi se u Članu 13 Disciplinskog saveza Bosne i Hercegovine.

A, da je Vučinić dobio utakmicu suspenzije nakon 14. kola, može se pronaći i na službenoj stranici Nogometnog saveza naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"JOVAN VUČINIĆ (COMET br.3704913) igrač, FK „RADNIK“ – Bijeljina, zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH, počinjenog na utakmici 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH između NK “ČELIK“ Zenica – FK“RADNIK“ Bijeljina (2:1), koja je odigrana 08.11.2014 godine u Zenici, kažnjava se ZABRANOM IGRANJA OD 1 (jedne) PRVENSTVENE ILI KUP UTAKMICE počev od 09.11.2014. godine

FK „RADNIK“ – Bijeljina, shodno Odluci IO NS BiH broj 02-1467/I-7, od 27.06.2004.godine, kažnjava se NOVČANOM KAZNOM 200 (dvije stotine) KM, koju je dužan na račun NS/FS BiH uplatiti u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke", odluka je Disciplinske komisije FSBiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti