Službeno: Delač ponovo u bordo dresu

Nova akvizicija FK Sarajevo

Službeno: Delač ponovo u bordo dresu

Ono o čemu se posljednjih nekolliko dana dosta špekulisalo, dobilo je svoju službenu potvrdu.

Hrvatski golman Matej Delač ponovo će braniti u FK Sarajevo. Golman koji još uvijek ima važeći ugovor sa Chelseajem danas je doputovao u Sarajevo, a na Koševu će provesti narednih šest mjeseci kao posuđen igrač.

Matej Delač je u ranije već branio za Sarajevo i to proljetnom dijelu prošle sezone. U svojoj karijeri još je nastupao za Inter Zaprešić, Vojvodinu, Vitesse, Češke Budejovice, Guimaraes i Arles, a za Chelsea je branio u prijateljskoj utakmici protiv Olimpije koja je odigrana pred početak ove sezone.

Zanimljivo, Delač je nakon Oštrakovića drugi golman koji je stigao u FK Sarajevo u posljednjih desetak dana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.