Službeno: Jagodić novi trener Čelika

Potpisan jednogodišnji ugovor

Službeno: Jagodić novi trener Čelika

U prostorijama Nogometnog kluba Čelik, održana je press konferencija na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba NK Čelik, Vlado Jagodić.

Jagodić je ugovor sa Čelikom potpisao na godinu dana i istakao je da mu je velika čast biti šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša.

 

"Sa Čelikom sam često komunicirao o dolasku na Bilino Polje. Dok sam vodio Borac pričalo se o tome, a moja komunikacija je išla u tom pravcu da Zenica i Čelik zaslužuju bolje rezultate", rekao je Jagodić i dodao:

"Nisam mnogo razmišljao o dolasku u Čelik i mnogo me je imponovao poziv zeničkog premijerligaša jer ne vjerujem da ima ijedan trener koji bi odbio ovu ponudu. Od NSBiH imam saglasnost da treneriram premijerligašku ekipu i smatram da je ovo najbolji izbor i šansa koja mi se pružila."

 

Pred Jagodićem je klub koji ima mnogo dugova i problema sa timom, no kako kaže, sve se riješi dobrim rezultatima.

 

"Tako je kako jest, da nije ovako, ovdje bi sjedio moj predhodnik. Ono što je najvažnije je da postavimo plan šta i kako da radimo, obećati titulu, neću, i nemojte me krivo shvatiti. Učinit ćemo sve i radit ćemo, samo vam to mogu obećati i nadam se da ćemo brzo reagovati i napraviti tim sa kojim možemo krenuti u pripremni period", kaže novi trener Čelika.

 

"Moramo da vratimo ono što dobro ne funkcioniše na Bilinom Polju, a to je da se izborimo za povjerenje navijača, jer za njih se igra."

 

Jagodić je ugovor sa Čelikom potpisao na godinu dana, a u pripremnom periodu koji će početi od 27. juna sa prozivkom, biće održana 42 treninga i odigrano 8 prijateljskih utakmica.

 

"Što se tiče igračkog kadra, ne želim da se pretrpavamo igračima, u ovom sada kadru, interesuje me 12-13 imena, ja mislim da je dovoljno da bude 20 igrača i 3 golmana koji će moći učiniti mnogo."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Novi šef stručnog štaba formirat će i novi stručni štab kojim je predviđeno da bude četiri čovjeka, prvi asistent, trener golmana, trener skaut i doktor.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti