Stajić i Nestorović napuštaju Čelik

Nisu opravdali očekivanja

Stajić i Nestorović napuštaju Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na odmoru do 15. januara kada je šef struke Nizah Hukić zakazao prozivku.

Kako su u tek završenoj polusezoni završili tek na osmoj poziciji i tako razočarali armiju navijača crno-crveni sigurno je da će u zimskom prelaznom roku biti odlazaka, ali i dolazaka u klub s Bilinog polja.

Dvojica igrača koja će sigurno napustiti Bilino polje su Duško Stajić i Marko Nestorović, koji nisu ispunili očekivanja rukovodstva kluba, ali i navijača koji su očekivali od ovih igrača da budu pojačanja za ekipu.

Marko Nestorović u Čelik je došao u ljeto 2012. godine iz makedonskog Sileksa, a za jednogodišnji ugovor izborio se nakon nekoliko prijateljskih utakmica koje su Zeničani odradili na pripremama na Zlatiboru.

U godinu i po kako je nosio crno-crveni dres igrač koji nastupa na poziciji zadnjeg i desnog veznog odigrao je ukupno 28 utakmica u kojima je postigao i jedan gol (ekipi Zrinjskog prošle sezone na Bilinom polju). U tek završenoj polusezoni odigrao je samo šest utakmica u kojima se nije uspio izboriti za status prvotimca, a pred sami kraj polusezone doživio je povredu koja ga je odvojila od terena. Rukovodstvo kluba će najvjerovatnije pokušati dogovoriti sporazumni raskid ugovora s Nestorovićem, koji još ima pola godine ugovor s Zeničanima.

Stajić je kao veliko pojačanje prošle zime došao u Čelik iz ekipe Sloboda iz Užica. Ovaj 31-godišnji ofanzivni igrač od kojeg se očekivalo da dodatno ojača napad Čelika i poboljša efikasnost kluba razočarao je svojim igrama, posebno u ovoj polusezoni.

Kao igrač koji je promijenio dosta klubova u kojima je igrao važne uloge nije se uspio naviknuti na sistem bivšeg trenera Vlade Jagodića, koji je Stajića forsirao uglavnom na desnom krilu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Čelik je ovaj igrač u godinu dana odigrao ukupno 27. utakmica postigavši dva gola uz tri asistencije, što je svakako malo za igrača koji je najavljivan kao veliko pojačanje. Stajiću je ugovor s Čelikom istekao i on će napustiti Bilino polje i potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Osim pomenute dvojice igrača vrlo je moguć odlazak trojice ponajboljih igrača u prošloj polusezoni Kenana Horića, Saše Kajkuta i Jasmina Mešanovića, za čije su usluge zainteresovani klubovi iz inostranstva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.