Stigli Varupa i Efendić, želja Bašić i Bajraktarević

Gradina se pojačava

Stigli Varupa i Efendić, želja Bašić i Bajraktarević

Adnan Beganović

Iza Gradine iz Srebrenika je sjajna sezona. Naime, fudbaleri ovog kluba novi su članovi premijerligaškog društva, a agilna uprava počela je slagati igračku križaljku za iskušenja u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Tako su čelnici Gradine dogovorili saradnju sa iskusnim golmanom Farizom Efendićem, te sa mladim fudbalerom Travnika, Nerminom Varupom.

Međutim, kako sada stvari stoje pomenuta dva fudbalera neće biti jedina pojačanja za Gradinu jer čelnici kluba razgovaraju sa Alenom Bašićem, nekadašnjim igračem Sarajeva i Dynamo Dresdena, koji je u nekoliko posljednjih sezona nastupao za iranski Malavan.

Pored Bašića kako saznaje SportSport.ba čelnici Gradine uspostavili su kontakt i sa nekadašnjim igračem Sarajeva, Semirom Bajraktarevićem i u nekoliko narednih dana znat će se da li će Bašić i Bajraktarević pojačati novog premijerligaša, čije pripreme počinju sutra, a u sklopu istih fudbaleri Gradine će sedam dana boraviti na Kupresu ili u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.