Taletović trener Zvijezde,Huseinbašića posla koštala licenca

Zasjedao Upravni odbor Zvijezde

Taletović trener Zvijezde,Huseinbašića posla koštala licenca

A. Beganović

Jučer i danas u Gradačcu je zasjedao Upravni odbor NK Zvijezda koji je za novog šefa stručnog štaba imenovao Denisa Taletovića koji posjeduje UEFA PRO licencu i koji je već radio u Zvijezdi i to kao pomoćnik Ratka Ninkovića.

"Razmatrajući naše obaveze prema Pravilniku NS BiH u pogledu popune mjesta glavnog trenera i razmatrajući upozorenje NS BiH, da smo dužni poštovati čl.5.08, čl.5.13 i čl.5. 014 te čl.6. iz kojeg proističu kazne za klub (zabrana učešća u postupku licenciranja i zabrana u učešća u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA od jedne do tri godine), UO kluba je odlučio, uz svu zahvalnost prema privremenom vršiocu dužnosti glavnog trenera Nerminu Huseinbašiću, na izvanrednim rezultatima u proteklih pet kola PL BIH, da na mjesto glavnog trenera imenuje profesora fizičke kulture Denisa Taletovića koji posjeduje UEFA PRO licencu i koji je u našem klubu već radio kao pomoćnik Ratka Ninkovića. 


Istovremeno UO kluba raspoređuje Nermina Huseinbašića na mjesto trenera kadetske selekcije a time automatski dosadašnjem treneru pomenute selekcije, Nihadu Kadiću, prestaje obaveza prema tom timu.


Istovremeno UO informiše javnost da je na zahtjev predstavnika Red Dragonsa održan sastanak sa članovima Uprave kluba. Obaviješteni smo o problemima u odnosima kako ih vide RD, pri čemu ovo UG se predstavlja kao navijačka skupina NK “Zvijezda Gradačac“ te da imaju finansiranje od strane privrednika koji ne žele da budu spomenuti u javnosti.  Kako NK “Zvijezda Gradačac“ kao klub nije organizovala svoju navijačku skupinu do sada NK “Zvijezda Gradačac“ ne može prihvatiti nikakve obaveze prema RD. NK “Zvijezda Gradačac“ je napravila koncept organizacije navijačke skupine NK “Zvijezda Gradačac“ koji će na pravi način u skladu sa pravilima i ugledu kluba predstavljati NK “Zvijezda Gradačac“ i čiji će predsjednik prisustvovati svim sastancima UO i na objektivan način informisati sve navijače i simpatizere kluba o svim dešavanjima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Kako RD neovlašteno koriste logo i grb NK “Zvijezda Gradačac“ i time dovode u zabludu javnost i simpatizere NK “Zvijezda Gradačac“, klub će pokrenuti pravni postupak uz odštetni zahtjev.


UO je istovremeno odlučio da angažuje pravno lice za organizaciju Skupštine kluba", zaključci su Upravnog odbora NK Zvijezda.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.