Težak poraz Sarajeva protiv Maribora

Prijateljska utakmica

Težak poraz Sarajeva protiv Maribora

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva svoju pripremnu utakmicu odigrali su sa slovenskim prvakom, NK Mariborom, te upisali težak poraz (3:6) i to zahvaljujući katastrofalnoj igri u drugom dijelu,

Trener Sarajeva od prve minute je na teren izveo sljedećih jedanaest: E. Plakalo, Tatomirović, Belošević, Torlak, Zrnanović, M. Plakalo, Sesar, Karamatić, Husejinović, Diatta i Krpić.

Već na otvaranju utakmice Sarajevo prijeti preko Diatte, koji glavom puca pored lijeve stative protivničkog gola. Prethodno ga je "ciljao" Husejinović ubačajem s desne strane.

 

Maribor je uspio povesti sredinom prvog dijela nakon pogreške Beloševića i brze kontre. Belošević se pokušao iskupiti iz slobodnjaka, no pucao je metar iznad protivničkog gola. Karamatić je, potom, dodao do Krpića, čiji udarac brani golman Maribora.

 

Mladi Plakalo sa dvije sjajne odbrane dokazuje da će biti veliko pojačanje za momčad s Koševa. Sjajni Husejinović je nakon soloprodora zabio za 1:1, a vodstvo bordo klubu donosi Karamatić, napadač koji je pristigao iz Slavije prije svega nekoliko dana.

 

Karamatić je fantastično pogodio udarcem sa oko 30-ak metara. Do kraja prvog dijela Maribor dolazi do preokreta preko Velikonje i Tavarsea. 

 

U nastavku je Jović dao šansu rezervistima: Abdihodžić, Gujić, Tadejević, Čomor, Dupovac, Šunjevarić, Handžić, Bešić, Zlatković, Suljić i Haskić.

 

Suljić je imao dobru priliku, no puca je malo pokraj gola, a onda je prvak Slovenije postigao i četvrti gol, a nakon greške i prekida i peti, da bi Haskić sa jedanaest metara smanjio na 5:3. Bešić, koji je ušao u igru, pogodio je stativu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Nogometaši Maribora iskorištavali su svaku grešku igrača Sarajeva, pa su stigli i do šestog gola (6:3).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.