Kapiten Sarajeva vjeruje u slavlje na kraju sezone

Trivunović: Ulazimo mnogo jači u nastavak prvenstva

FK Sarajevo nalazi se na pripremama u Čitluku gdje se sprema za nastavak sezone u kojoj je cilj osvojiti jedan trofej. 

Ekipa još uvije prolazi kroz proces prilagodbe, obzirom da je Sarajevo u pauzi promijenilo trenera. Kapiten ekipe sa Koševa Vule Trivunović ističe kako je jako važno da se ekipa odlično spremi pred jako naporan nastavak prvenstva. 

"Pripreme kao i svake druge. Mnogo rada, malo odmora, ono što prolaze sve ekipe prolazimo i mi. Prvenstvo je jako zgusnuto, u 70 dana čeka nas 16, možda i 17 utakmica, u zavisnosti od Kupa. Prva nam je utakmica noge su jako teške, mnogo je novih igrača, naporno se radi, dva puta dnevno. Ova utakmica će najbolje poslužiti šefu stručnog štaba da stekne uvid u igrače, a i nama da ne igramo na dva gola između sebe na treningu," rekao je Trivunović.

Vremenski uslovi u Čitluku poremetili su planove ekipe sa Koševa, ali Trivunović ističe kako je najvažnije da nema povreda. 

"Tri dana nije prestajala kiša, jako je teško, posebno kada su vam noge teške i kada je mnogo lakše da se neko i povrijedi. Srećom, izuzev Cimirota koji se žali na prednju ložu, nije bilo težih povreda," rekao je Trivunović. 

Sarajevo je u prvenstvenoj pauzi napustio prvi strijelac ekipe, Nikola Komazec, međutim i pored toga Trivunović vjeruje kako će ekipa ući snažnija u nastavak prvenstva.

"Nikoli se treba zahvaliti za sve što je on dao. Koliko je on dao Sarajevu, toliko je i Sarajevo dalo njemu. Međutim tu su i Bilbija, kao i Velkoski i ja ne sumnjam da će oni njega odlično zamijeniti. Mislim da smo pokriveni na svim pozicijama i da u proljetni dio prvenstva ulazimo jači nego na jesen," završio je Trivunović. 

Nakon priprema u Čitluku bordo tim će u Antaliju gdje ga očekuju provjere sa jako kvalitetnim protivnicima. Pohang, Metalurg Zaporožje, Partizan neki su od protivnika ekipe sa Koševa. 

"To su jako kvalitetne ekipe, moramo biti objektivni to su mnogo jače lige. Mi znamo na kojem je nivou naša liga. Bit će to mnogo jače provjere od onih koje nas očekuju u prvenstvu. Mislim da će se i raditi malo slabijim intezitetom i da ćemo dobiti i na svježini," riječi su Trivunovića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Sarajeva ozbiljna pojačanja za nastavak sezone doveo je i Olimpic. Sa druge strane lider u prvenstvu i aktuelni prvak još uvijek nije bio aktivan na tržištu. 

"Željezničar ne treba nikada otpisati. Oni su u posljednje tri godine dva puta bili prvaci. Oni su uz nas glavni kandidat za titulu. Olimpic je bio kvalitetan i u prvom dijelu sezone. Tu su momci koji su osvajali sve u BiH. Sada dovođenjem Zebe i Bogičevića su dobili još više na iskustvu. Ne treba otpisati ni Zrinjski, Široki Brijeg, kao ni Borac koji je nakon 15 kola bio prvoplasirani. Mislim da će ovo biti najneizvjesnije prvenstvo u historiji Premijer lige BiH," završio je Trivunović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.