U petak prvi sastanak na temu skraćenje Premijer lige BiH

Nije sve ostalo samo na riječima

U petak prvi sastanak na temu skraćenje Premijer lige BiH

E. Škorić

U petak će biti održan prvi sastanak na temu skraćenje Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Komisija koju je oformirao Nogometni savez BiH, a koju čine Nurdin Peštalić, Darko Ljubojević i Josip Bevanda, održat će u petak prvi sastanak. 

Zadatak ove komisije je da se bavi pitanjem prijedloga za skraćenje Premijer lige i da Izvršnom odboru NFSBiH dostavi najrealnije prijedloge o skraćnju lige.

Prijedlog o skraćenju Premijer lige bit će potom iznesen pred Skupštinu NFSBiH, koja će, prema najavama, biti održana u martu naredne godine i odlučit će da li će prihvatiti isti, odnosno krenuti sa "rezanjem" broja klubova koji nastupaju u prvom rangu bh. nogometa.

U svakom slučaju, raduje informacija da se već počinje raspravljati o skraćenju Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.