I kamen bi zaplakao

U Širokom Brijegu ubijen pa ismijavan: Vedran Puljić

Nogometni klub Široki Brijeg sinoć je na stadionu Pecara u derbiju devetog kola slavio protiv Sarajeva rezultatom 1:0, a pobjeda lidera prvenstva zbog njegovih navijača ostala je u drugom planu.

Mrlju na odličnu fudbalsku predstavu na Pecari bacili su građani Širokog Brijega prisutni na stadionu. Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo u 24. minuti susreta podigli su majice sa likom Vedrana Puljića i skandirali njegovo ime. 

Domaća publika, da stvar bude gora, ne navijačka skupina Škripari, nego stanovnici Širokog Brijega, prvo su izviždali skandiranje Hordi Zla, a potom i sami licemjerno skandirali "Javi se!", čime su pokazali svoje pravo lice ismijavajući smrt mladića čiji je ubica, njihov komšija, još uvijek u bjekstvu. 

Podsjetimo prije pet godina na ulicama Širokog Brijega od strane sugrađanina onih koji su sinoć bacili još jednu mrlju na ime Vedrana Puljića, poginuo je navijač Sarajeva. Goloruki navijač Sarajeva upucan je iz vatrenog oružja na ulicama Širokog Brijega, samo zato što je došao u to malo hercegovačko mjesto da bodri voljeni klub. 

Svakom normalnom čovjeku, a sinoć ih je na Pecari bilo malo u toj 24. minuti bilo je mučno, tužno, teško... Gledati kako se ismijava nedužni mladić od strane stanovnika grada u kojem je izgubio život. I kamen bi zaplakao, ali ne i Širokobriježani. Šta god da napišemo nije dovoljno da se opiše sramota, licemjerje, nemoral i neljudskost građana Širokog Brijega prisutnih na stadionu Pecara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.