Uzaludna pobjeda Čelika na Otoci

Dedić i Mešanović strijelci

Uzaludna pobjeda Čelika na Otoci

U posljednjem ovosezonskom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Olimpic i Čelik su na Otoci odmjerili snage u duelu koji je odlučivao o učesniku u kvalifikacijama za Evropa ligu. 

Momčad iz Zenice je na kraju slavila sa 2:0, ali nije uspjela da izbori nastup u evropskim takmičenjima budući da je Borac slavio na gostovanju u Gabeli.

U početku susreta igra se većinom odvijala na sredini terena te nije bilo ozbiljnijih prilika. Olimpic je  nešto više imao loptu u svom posjedu, ali prijetnji po golmana gostiju nije bilo.

Kako je odmicalo prvo poluvrijeme, Čelik je bio sve konkretniji, a susret je bivao sve borbeniji. Ipak, glavni arbitar susreta nije imao mnogo posla budući da se igralo dosta korektno.

U samom finišu prvih 45 minuta, Čelik dolazi do prednosti. Nakon lijepe akcije, Dedić je loptu poslao iza leđa golmana, Hamzića za slavlje velikog broja gostujućih navijača. Sa 1:0 se završilo prvo poluvrijeme.

U nastavku susreta, Olimpic je krenuo po izjednačenje, a sjajnu priliku je momadč sa Otoke imala preko Muharemovića koji je u posljednjem trenutku izblokiran.

Pitanje pobjednika je praktički riješeno u 72. minuti kada je nakon sjajno istrčane kontre Jasmin Mešanović pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U. 79. minuti je došlo do greške u odbrani Čelika nakon čega je sviran indirektan udarac. Ipak, igrači tima sa Otoke nisu dovoljno dobro osmislili ovaj prekid pa je ostalo 2:0. 

Do kraja promjene rezultata nije bilo. Čelik je osvoji tri boda, ali je ostao bez Evrope.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.