Valentin Plavčić više nije trener NK Vitez

Prijateljski rastanak

Valentin Plavčić više nije trener NK Vitez

D. Kurbegović

Nakon rastanka Čelika i Vlade Jagodića, 14. kolo BH Telecom Premijer lige donijelo je još jedan otkaz. Kako naš portal saznaje Valentin Plavčić više nije trener NK Vitez.

Novajlija u ligi jučer je na gostovanju kod Rudar Prijedora poražen sa 2:1 i to je očito bila kap koja je prelila čašu, pa su u redovima premijerligaša iz Viteza odlučili da se Plavčiću zahvale na saradnji.

Informaciju do koje smo stigli za SportSport.ba potvrdio je i predsjednik Vlatko Kafadar.

„Istina je da Plavčić više nije trener NK Viitez, ali i da je rastanak bio prijateljski. Ekipu će do daljnjeg voditi dosadašnji Plavčićev pomoćnik, ali istina je da tražimo rješenje za poziciju šefa stručnog štaba“, kazao je Vlatko Kafadar, predsjednik NK Vitez.

Vitez je u posljednja tri kola upisao isto toliko poraza, a u narednom kolu u kojem će Vitežani ugostiti Zvijezdu iz Gradačca ekipu će voditi Veseljko Petrović, dosadašnji prvi asistent sada već bivšeg šefa stručnog štaba Viteza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.