Valjiću pet, Spahaliću osam utakmica suspenzije

Zasjedao Komitet za suđenje i sudije

Valjiću pet, Spahaliću osam utakmica suspenzije

Komitet za suđenje i sudije NFS BiH na jučerašnjoj sjednici drastično je kaznio dvojicu arbitara za propuste tokom prva tri kola Premijer lige. 

Ognjen Valjić iz Banja Luke suspendovan je sa pet narednih utakmica zbog propusta na utakmici Željezničar – Široki Brijeg u drugom kolu.

Emir Spahalić iz Mostara suspendovan je na osam utakmica zbog propusta na utakmici Široki Brijeg – Vitez u trećem kolu.

Na sjednici je analizirano suđenje u prva tri kola BH Telecom Premijer lige BiH, te je po osnovu izvještaja posmatrača suđenja i pregledanih snimaka utakmica utvrđeno da je bilo propusta u suđenju koji se odnose na disciplinske i tehničke mjere.

Na kraju dodajmo da je Valjić kažnjen jer nije isključio golmana Željezničara koji je na otvaranju susreta namjerno igrao rukom van svog šesnaesterca, te zbog još nekoliko sitnijih previda, dok je Spahalić kažnjen jer nije dosudio dva jedanaesterca za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.