Varešanović definitivno otišao

Velagić i Dizdarević vode ekipu protiv Travnika

Varešanović definitivno otišao

M. Maksimović

Velež očito ne može protiv tradcije, tradicije koja traje posljednjih godina. Rijetki su oni treneri koji su uspjeli odraditi cijelu sezonu na klupi Veleža.

Mirza Varešanović je ostao na klupi do 23.kola, a nakon domaćeg poraza od Rudara je odlučio odstupiti. Ekipa na terenu definitivno nije reagovala onako kako je on očekivao, kako su očekivali navijači.

 

''Na igračima protiv Rudara se nije vidjelo da utakmica ima bilo kakvu važnost. Ja zaista ne znam razlog zašto je to tako. Nikakvog alibija nema, pa ni to što imamo puno povrijeđenih i kartoniranih igrača, te nemile scene, koje su se desile za vikend. To kad se izađe na teren, sve se zaboravi. Ne mogu da vjerujem da nismo pokazali u 90 minuta nikakvu agresivnost, osim malo pred kraj utakmice. Nešto se mora napraviti kako bi se digla ekipa. Ja sam na kraju preuzeo svu krivicu, podnio sam ostavku koju je usvojila i uprava Veleža.


Upravni odbor FK Velež odlučio je kazniti i igrače. Zbog loših rezultata u posljednjih nekoliko kola igrači će biti finansijski kažnjeni. Također, zbog postupka prema navijačima  nakon što je završila jučerašnja utakmica sa Rudarom, suspendovani iz prvog tima su do daljnjeg Nedim Hiroš i Rijad Demić. Odluku o njihovoj kazni donijet će Disciplinska komisija FK Velež. Što se tiče trenera za sada je jedino izvjesno da će Rođene na Piroti voditi dvojac Adnan Dizdarević i Admir Velagić

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.