Veliki neredi ispred stadiona Grbavica!

Sukob navijača Željezničara i Hajduka

Veliki neredi ispred stadiona Grbavica!

A. Beganović

Ispred stadiona "Grbavica" došlo je do sukoba navijača Željezničara i Hajduka koji bi danas trebali odigrati prijateljsku utakmicu. UTAKMICA JE I ZVANIČNO OTKAZANA. Donosimo vijesti sa terena uživo...

Prema nezvaničnim informacijama do skukoba je došlo nakon što su navijači Hajduka bacili signalne rakete prema grupi "Manijaka".

Navijači Željezničara razdvojeni su od Splićana kod popularne slastičarne "Palma" gdje su u prvom trenutki i zadržani, dok su članovi splitske Torcide okupljeni kod zgrade Elektroprivrede. Između njih se nalaze pripadnici specijalne jedinice Policijske uprave Sarajevo.

U ovom trenutku neredi su se smirili. Navijači Željezničara krenuli su prema stadionu, dok su navijači Hajduka blokirani od strane policije u blizini zgrade Elektroprivrede. Ulica prema stadionu je blokirana, dok publika ulazi na tribine.

Čini se da ima nekoliko lakše povrijeđenih osoba, a najnovije, još uvijek neprovjerene informacije govore da ima i povreda hladnim oružijem.

6:22

Sukobi navijača su nastavljeni kod mosta u blizini zgrade Elektroprivrede. Razmjenjuju se kamenice i baklje. Policije nema ni na vidiku!

6:25

Pristigla je i grupa Policajaca. Malobrojnija grupa navijača Hajduka se povukla. Napravljena je i značajnija materijalna šteta uz niz uništenih vozila.

6:27

Povlače se i navijači Željezničara nakon policijske intervencije.

6:30

Utakmica će se igrati od 19 sati umjesto 18:30 kao što je planirano.

6:33

Prema za sada nezvaničnim informacijama uzrok incidenta je ulaz Torcide na stadion, 3-4 sata pred početak utakmice kada su probili policijsko obezbjeđenje i počeli uništavati spremljenu koreografiju Manijaka. 

Još jednom je zakazalo objezbjeđenje utakmice koje nije bilo na dovoljno visokom nivou.

6:38

Prema informacijama koje smo dobili od čelnika Hajduka, nerede nisu izazvali navijači iz Splita, obzirom da oni uopšte nisu stigli do Sarajeva. Naime, Splićani trvde da su zaustavljeni prije Sarajeva i da još uvijek nisu stigli u grad dok se u tuče imješane osobe iz Bosne i Hercegovine sa bojama Torcide.

6:43

U razgovoru sa čelnicima Hajduka saznajemo da su primili poziv od navijača, te da su uslovljeni da ne odigraju utakmicu. Prema navodima, ukoliko dođe do odigravanja utakmice, očekuju se veliki problemi u Splitu.

6:45

I pored prijetnji, uprava Hajduka spreman je odigrati susret, međutim, igrači iz straha ne smiju početi sa susretom. I dalje se ne zna da li će se utakmica igrati.

7:03


Sve je izvjesnije da od utakmice nema ništa. Publika polako i napušta stadion.

7:10

UTAKMICA JE I ZVANIČNO OTKAZANA.

Uskoro fotografije i opširnije informacije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti