Veliki remont u Borcu

Poslije sve izvjesnijih odlazaka

Veliki remont u Borcu

M. Šljivak

Iako za sad još uvijek nije bilo dolazaka u taboru Borca ne kriju da će ovog ljeta igrači kadar da pretrpi velike izmjene. 

Srđan Grahovac je otišao u Rapid iz Beča, iako je jednom nogom već bio na Kantridi. Presudila je bolja finansijska ponuda koja je stigla iz glavnog austrijskog grada i koja će dobro da dođe Borcu za prelazni rok. 

Poslije Grahovca klub bi mogao da napusti još jedan mladi reprezentativac. Aleksandar Subić očekuje poziv na potpis ugovora sa jednim klubom iz Češke. Za Avdukića se već zna da će sigurno otići, a dobro upućeni tvrde da je Rusija naredna destinacija. Od aktivnog igranja se oprostio dugogodišnji kapiten Draško Žarić, a iz Banje Luke će otići Žuržinov, Jevtić  i Dragičević.

Na red dolaze moguća pojačanja, a prema posljednjim informacijama na golu će Avdukića da zamjeni Branko Grahovac. Radi se o nekadašnjem golmanu Željezničara i čovjeku koji je napravio zapaženu karijeru u Rumuniji. Subića bi na desnom boku trebalo da zamjeni povratnik Pilipović koji je jedno vrijeme igrao za Karlovac i Slaven Belupo. 

Sve češće se kao opcija za desni bok spominje Branislav Arsenijević. Ovaj nekadašnji igrač Sarajeva i Slavije vratio se iz Azerbejdžana gdje je branio boje Azala i ima čiste papire, pa mu je to olakšavajuća okolnost da obuče dres Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pojačanja u svim linijama tima će biti i tu nema sumnje. Radimo na jačanju igračkog kadra i vjerujem da će uskoro uslijediti serija potpisa", kazao je trener Vinko Marinović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.