Vodi najtežu bitku: Miličević teško bolestan

Sudija iz Posušja ima tumor

Vodi najtežu bitku: Miličević teško bolestan

Sudija iz Posušja Ljubo Miličević dospio je u žižu javnosti nakon nekoliko veoma loših odluka na meču 2. kola Premijer lige BiH između Olimpica i Željezničara na Otoci.

Miličević je tokom te utakmice koja se igrala 31. jula dizao zastavicu nekoliko puta fudbalerima Željezničara kada se vidjelo iz velike udaljenosti da nema ni govora o ofsajd poziciji. Miličević je nakon utakmice od strane Nogometnog saveza BiH suspendovan na 18 utakmica.

U intervju za 'Dnevni avaz', Miličević se izvinio navijačima Željezničara te je otkrio da je teško bolestan, ali da je njegova ljubav prema fudbalu pobijedila i da je morao suditi taj meč.

"Teško sam bolestan. Imam tumor želuca. Bio sam u bolnici na liječenju. Prvenstvo je počelo, a fudbal je moja najveća ljubav. Toliko sam se radovao Premijer ligi. Odlučio sam na vlastitu odgovornost izaći iz bolnice dan prije utakmice na Otoci i suditi taj nesretni meč. Da bogdno nisam. Bavim se ovim poslom 15 godina. Nikada nisam bio kaženjen niti mi je bila smanjena ocjena. Svjestan sam da sam na Otoci grozno sudio", rekao je sudija iz Posušja za 'Dnevni avaz'.

On je dodao da neće uložiti žalbu na ovu odluku Nogometnpog saveza BiH.

"Greške se u ovom poslu dešavaju gotovo u svakom kolu. Apsolutno prihvatam kaznu. Zaslužio sam da me kazne, mada mi se 18 utakmica čini malo prestrogo, ali šta je, tu je", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju razgovora Miličević je iskoristio priliku i da se izvini navijačima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi