"Volio bih zaigrati u derbiju i slaviti nad Sarajevom"

Denis Pozder za SportSport.ba

"Volio bih zaigrati u derbiju i slaviti nad Sarajevom"

S. Mlaćo

Denis Pozder, 26-godišnjak rođen u Mostaru, sjajno se uklopio u redove Željezničara  na pripremama na Kupresu. Pozder, koji posjeduje i njemačko državljanstvo,  iza sebe ima iskustvo igranja u Francuskoj, Njemačkoj, Rumuniji i Holandiji.

Na Grbavicu je stigao iz upravo iz Holandije, tačnije FC Den Boscha, a ugovor sa Željom veže ga do jula 2018.godine.

"Atmosfera je super. Ovdje smo na planini, zrak je dobar i svi dobro radimo. Iskren da kažem naš trener radi po evropskom sistemu, tako da mi nije nešto novo tu. Mislim da dobro radi, ima svoje ideje i ako budemo svi ovako radili bit će to dobro. Sada radimo više fizičke stvari, a taktičke ćemo u Sloveniji", govori Pozder za SportSport.ba svoje prve utiske iz Željine pripremne baze. 

Svjestan je da je konkurencija u napadu postala još jača kako je tim pojačao iskusni Stevo Nikolić, ali ga raduje prijem od njegovih saigrača.

"Uvijek tu ima novina, društvo je malo drugačije, ali ima i zezancije sa saigračima. Za mene se  što se toga tiče nije ništa puno promijenilo, a konkurencija jeste velika. Dobro je imati konkurenciju jer znaš da svaki trening moraš dati sto posto i na kraju ćemo vidjeti ko će igrati. Oni koji zasluže trebaju da igraju", iskren je Mostarac.

I pored toga što iza sebe ima dosta internacionalnog iskustva, Pozder jedva čeka da zaigra u Željinom dresu. Pitali smo ga da li bih volio zaigrati već u prvom kolu, kada je na rasporedu vječiti derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Volio bih igrati svaku utakmicu, pogotovo derbi. Mislim da se nikad nije desilo da igraju Željo i Sarajevo u prvom kolu, te bih volio da zaigram i da pobijedimo", priznaje Denis Pozder, član tima sa Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi