Vorskla nadigrala Sarajevo

Ukrajinci slavili s 3:0

Vorskla nadigrala Sarajevo

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva poraženi su danas u prijateljskom susretu od Vorskle s 3:0.

Bordo tim je posljednju provjeru na pripremama u Sloveniji imao protiv ukrajinskog prvoligaša.

Sarajevo je igralo bez povrijeđenih Benka i Cimirota i čini se da je baš njihov izostanak utjecao na konačni ishod meča.

Dobru šansu je u 15. minuti za Sarajevo imao Emmanuel Sani, igrač na probi u Sarajevu, ali je bio neprecizan. U 20. minuti Duljević dobro šutira, golman Vorskle brani.

Imali su i Ukrajinci svoje šanse, da bi u finišu prvog dijela stigli do prednosti nad bh. ekipom.

Stojčev je u 10. minuti dobio crveni karton, što je bio dodatni problem za izabranike Dženana Uščuplića, pa je Vorskla nakon jednog prekida u 58. minuti postigla i drugi gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pet minuta prije kraja tim iz Poltave postigao je i treći gol, te stigao do uvjerljive pobjede nad aktuelnim prvakom naše zemlje.

Za Sarajevo su od prve minute igrali Oštraković, Hebibović, Puzigaća, Stepanov, Barbarić, Radovac, Stojčev, Alispahić, Velkoski, Duljević i Sani.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.