Zatvorena tržnica igrača u BiH

Klubovi se ipak još uvijek mogu pojačati

Zatvorena tržnica igrača u BiH

E. Čaušević

Ljetni prelazni rok u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završen je jučer što se tiče fudbalera koji su bili pod ugovorom zaključeno s jučerašnjim danom.

Klubovi iz Bosne i Hercegovine više ne mogu dovoditi igrače koji su pod ugovorom s nekom drugom ekipom, a imat će pravo da dovode fudbalere koji su slobodni igrači, odnosno koji su imali riješene papire zaključeno s jučerašnjim danom.

Svi igrači koji od današnjeg dana budu slobodni igrači neće imati pravo da zaigraju za neki od bh. klubova do januarskog prelaznog roka. Premijer liga Bosne i Hercegovine starta danas, a bh. klubovi imaju pravo još 30 dana da dovode slobodne igrače pod već navedenim uslovima.

Ovog ljeta mnogo se špekulisalo o transferima igrača iz bh. klubova, a u centru pažnje bili su Amer Ordagić i Aleksandar Vukotić koji su bili na meti klubova iz Premijer lige. Sada je jasno da igrači Slobode i Krupe, ali i ostalih premijerligaša ne mogu pojačati neki drugi bh. klub, već da mogu ostvariti transfer samo u inostranstvo.

Kuriozitet je da ni ove godine nije napravljen niti jedan transfer među klubovima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine što je pravi pokazatelj da u našoj zemlji nema malih i velikih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi