Zbog majica sa likom Vedrana Sarajevo se mora očitovati

Zasjedala Disciplinska komisija N/FS BiH

Zbog majica sa likom Vedrana Sarajevo se mora očitovati

Utakmicu devetog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara odigrali su Široki Brijeg i Sarajevo. 

Podsjetimo pred utakmicu NK Široki Brijeg u saradnji sa MUP-om ZHK-a donio je odluku da navijači Sarajeva na stadion Pecara ne mogu unijeti obilježja sa likom Vedrana Puljića. Navijači su na kraju ipak dobili majice sa likom ubijenog navijača Sarajeva, a sada iz N/FS BiH traže očitovanje kluba sa Koševa:

"Od službenog predstavnika FK“SARAJEVO“ Sarajevo, ERMIN AVDIĆ, na prvenstvenoj utakmici 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH, između NK “Široki Brijeg“ Široki Brijeg - FK “Sarajevo“ Sarajevo (1:0), odigranoj 28.09.2014. godine u Širokom Brijegu, vezano za način unošenja majica na teren od strane igrača FK“Sarajevo“ 

Sarajevo sa likom Vedrana Puljića i bacanja istih vlastitim navijaĉima u dijelu tribine gdje su bili smješteni," stoji u službenom glasniku N/FS BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.