Željina dupla pobjeda tek osma u historiji derbija

Plavi dva puta slavili po 1:0

Željina dupla pobjeda tek osma u historiji derbija

Fudbaleri Željezničara su u ovoj sezoni dva puta uspjeli savladati Sarajevo, što je tek osmi put da se u sarajevskom derbiju desi tzv. dupla pobjeda.

Naime, sa dva puta po 1:0, Željezničar je upisao dva trijumfa nad najljućim gradskim rivalom, što je Plavim posljednji put pošlo za rukom u sezoni 2000/2001.

Do večeras, Željo je duple pobjede nad Sarajevom bilježio u sezonama 1968/69., 1989/90. i pomenutoj 2000/01., dok je bordo timu to polazilo za rukom u sezonama 1955/56., 1966/67., 1998/99. i 2006/07., kada se i posljednji put dogodilo da jedan od ova dva tima trijumfuje i na Koševu i na Grbavici u istoj sezoni.

Podsjećamo, Željezničar je večeras na Koševu slavio sa 1:0 pogotkom Miroslava Stevanovića iz 45. minute, čime je srušio negativni niz od 12 godina bez pobjede na našem najvećem stadionu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi