Željo će prezimiti na vrhu, derbi zasjenili navijački neredi

Borac poražen na Grbavici

Željo će prezimiti na vrhu, derbi zasjenili navijački neredi

E. Škorić

U derbiju 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je savladao Borac s 1:0, a sve su zasjenili navijački neredi.

Po veoma hladnom vremenu i teškom terenu snage su odmjerili klubovi iz samog vrha tabele. Kako je južna tribina zbog snijega bila zatvorena, domaći navijači smjestili su se na sjevernu tribinu, a došlo je do žestokih navijačkih obračuna nakon što su na sjeverno-istočnom dijelu tribine ušli navijači Borca.

Sudija je nakratko prekinuo meč, a policija je morala djelovati. Navijači iz Banje Luke su pomjereni na istočnu tribinu...

Što se tiče dešavanja s terena, nije to bila posebno dobra utakmica, što je na neki način i razumljivo zbog vremenskih neprilika.

Željo je krenuo bolje u utakmicu, ali je prvi ozbiljnije zaprijetio Borac u 11. minuti, kada je Radulović pucao, no Lončarić je odbranio. Dvije minute kasnije Avdukić je ukrotio pokušaj Selimovića.Ž

U 22. minuti Žuržinov je imao priliku, ali ostalo je 0:0. U 26. minuti, na drugoj strani, Sadiković je pokušao, Avdukić brani. Morali su s domaće klupe, silom prilika, izvršiti prvu iznjenu već nakon pola sata igre. Umjesto povrijeđenog Selimovića ušao je Bajić.

Do kraja prvog dijela ništa vrijedno spomena osim obračuna navijača, o kojem je suvišno više pričati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku su Plavi uspjeli da dođu do vodstva. U 58. minuti, nakon gužve u šesnaestercu gostiju, Muamer Svraka postiže pogodak za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. 

U 63. i 65. minuti Hodžić je prijetio Banjolučanima, Avdukić je spašavao svoj gol. Dujaković je mogao da izjednači u 76. minuti, ali Svraka je otklonio opasnost. Zadržao je tim s Grbavice vodstvo i na kraju upisao veoma važnu pobjedu. Tako će Željo ostati na vrhu poslije prvih 19 kola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.