Željo siguran protiv Čelika

Plavima dva gola prednosti uoči revanša

Željo siguran protiv Čelika

Branilac naslova osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar, došao je do pobjede u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH protiv zeničkog Čelika. Plavi su na kraju slavili rezultatom 2:0.

Početne minute susreta protekle su u obostranom ispitivanju snaga, a prvi su opasnije zaprijetili domaći fudbaleri. Nakon osam minuta igre Jamak je uposlio Adilovića, ali nekadašnji napadač Čelila nije bio precizan.

Ipak, Eldin Adilović uspio je nešto kasnije zatresti mrežu svog bivšeg kluba, kada je u 16. minuti sa vrha kaznenog prostora matirao golmana zeničke ekipe za vodstvo Želje od 1:0.

Nakon što su poveli, domaći su malo primirili igru, te se do kraja poluvremena igra uglavnom odvijala na sredini terena, uz povremene poluprilike izabranika Amara Osima.

U 56. minuti Čelik je imao fantastičnu priliku, ali je Adnan Gušo uspio izvaditi loptu sa gol-linije. Fudbaleri Čelika potom su protestvovali kod sudije, smatrajući da je lopta prešla liniju.

Čelik je u nastavku zaigrao mnogo bolje, te u nekoliko navrata zaprijetio golu domaće ekipe. Međutim, u jeku napada Zeničana, Željo je povisio na 2:0.

Igrala se 64. minuta kada je Vernes Selimović nakon centaršuta Eldina Adilovića natrčao na loptu, koja je završila iza leđa golmana Čelika za vodstvo Želje od 2:0. Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, ostalo je 2:0 u korist Plavih koji imaju jako dobar rezultat uoči revanša u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.