Željo trojkom potopio Vukove

Osmina finala Kupa BIH

Željo trojkom potopio Vukove

Željezničar je praktično već obezbijedzio plasman u četvrfinale Kupa BiH i lov na treće uzastopno finale.

Na Grbavici je ubjedljivo savladan gradski rival Olimpic sa 3:0, čime su Plavi stekli ogromnu prednost. Željo je prvi zaprijetio u 3. minutu preko Benjamina Čolića, a onda su uslijedile šanse Bogičevića (11 i 14) i Jamaka u 18. U jeku te inicijative kolosalnu šansu za Vukove je propustio Harba u 20. minutu koji je izašao sam ispred Guše, koji je pokazao šta znači iskustvo i sačuvao je svoj gol.

Zatim slijede šanse Zebe u 27. i Nyeme u 34. i onda konačno gol. U 39. minutu je Bešlija izveo slobodan udarac, a Edin Adilović je udarcem glavom sa 11 metara savladao inače vrlo dobrog Fejzića. U prvom poluvremenu su čak četiri igrača Olimpica dobila žuti karton i to Harba, Kapić, Dučić i Đurić (u nastavku i Rizvanović) dok su kod Želje u nastavku opomenuti Zeba i Svraka.

Drugi gol je postignut u 54. minutu kad je fauliran Adilović, a nakon što je slobodan udarac izveo Zeba strijelac je bio Bogičević. U redovim gostiju su zatim uslijedile prve izmjene, a drugu veliku priliku za Vukove imao je Muharemović koji je u 70. minutu bio oči u oči sa Gušom koji opet izlazi kao pobjednik iz tog duela. Tačku na pobjedu Plavih stavio je Nyema koji je u 80. minutu nakon kornera savladao Fejzića. 

Željezničar: Gušo, B. Čolić, Kvesić, Bogičević, Vasilić, Nyema, Jamak (od 63. Selimović), Svraka, Adilović, Bešlija (od 63. Stanić), Zeba.

Olimpic: Fejzić, Rizvanović, Dučić, Suljević, Regoje, Vidović, Harba, Đurić, Muharemović od 86. (Jugo), Vladavić (od 60. Pliska), Kapić (od 73. Ramić).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.