Zrnanović donio pobjedu Želji

Gradski derbi pripao plavima

Zrnanović donio pobjedu Želji

U 98. gradskom derbiju Željezničar je došao do pobjede nad ljutim gradskim rivalima, Sarajevom i to autogolom Dilavera Zrnanovića.

Prvo poluvrijeme proteklo je uglavnom u nervoznoj igri, bez pravih prilika i lijepih poteza. Domaći su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali Adi Adilović i Adnan Gušo na golovima nisu imali previše posla.

Ipak, u prvom poluvremenu postignut je gol. Igrala se 34. minuta kada je Željezničar poveo. Loptu je u kazneni prostor Sarajeva ubacio sa desne strane Benjamin Čolić. Dilaver Zrnanović glavom je loptu prebacio preko svog golmana Adilovića i ona je završila u mreži Sarajeva za vodstvo sarajevskih plavih.

U nastavku je Željezničar krenuo mnogo odlučnije ka protivničkom golu. Patrick Nyema je u 50. minuti topovski šutirao, ali pravo u dobro postavljenog Gušu.

Već u narednom napadu sjajnu priliku za Sarajevo imao je najbolji strijelac bordo tima Emir Obuća, ali njegov lob nije završio u mreži Adnana Guše.

U 72. minuti, nakon sjajno izvedene kontre, Eldin Adilović je ušao u kazneni prostor Sarajeva, gdje ga sa leđa ruši Čomor, a sudija potom pokazuje na jedanaesterac. Čomor je zbog ovog starta dobio žuti karton, a s obzirom na to da mu je to bio drugi žuti na ovoj utakmici, Sarajevo je ostalo sa deset igrača u polju.

Loptu je na kreč namjestio najbolji igrač Željezničara Zajko Zeba, šutirao u desni ugao Adilovića, koji je uspio odbraniti njegov udarac.

Sarajevo sa igračem manje do kraja susreta pokušalo doći do gola, vršeći pritisak na polovini Željezničara, ali se rezultat nije mijenjao, pa su sva tri boda ostala na Grbavici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.