Žujo: Ugovor nećemo potpisati, ponižavaju Želju sa istim

Predsjednik Željezničara poručio

Žujo: Ugovor nećemo potpisati, ponižavaju Želju sa istim

A. Beganović

"Imate dobre informacije. Predsjedništvo FK Željezničar je jednoglasno reklo 'ne' ugovoru sa BH Telecomom", za SportSport.ba je izjavio predsjednik premijerligaša s Grbavice, Sabahudin Žujo.

Nakon što smo objavili informaciju da Željezničar i Široki Brijeg neće dati saglasnost na potpisivanje ugovora sa BH Telecomom o sponzorisanju Premijer lige kontaktirali smo predsjednika premijerligaša s Grbavice, Sabahudina Žuju.

"Nema teorije da potpišemo ugovor. Isti je ponižavajući za Željezničar. Ma vjerujte mi da smo ostali zaprepašteni kada smo vidjeli ugovor", za SportSport.ba je izjavio Žujo.

"Uslovi u ugovoru su takvi da bi naše obaveze prema BH Telecomu bile veće nego prema recimo generalnom sponzoru i to znatno veće. Na to nećemo pristati. Ja mogu razumjeti da su neki klubovi zadovoljni sa iznosom koji bi dobili, međutim Željezničar je brend i kategorično tvrdim da ugovor nećemo potpisati. Spremni smo na razgovore, ali ovako kako su oni zamislili, to neće proći", zaključio je Žujo, te se kratko osvrnuo i na revanš susret sa Mariborom.

"Nismo bili loši, no priliku za prolaz dalje propustili smo u Mariboru. Malo sam ljut na ponašanje igrača. Ne može se dozvoliti da na svaku sudijsku odluku oni mlataraju rukama, nogama. Ne ide to tako. U evropskim utakmicama i mnogo veće fudbalske zvijezde nemaju takav odnos prema sudijama, pa neće ni igrači Željezničara. Pred nama su novi izazovi i moramo se što prije okrenuti premijerligaškoj realnosti."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.