Zvonimir Blaić novi igrač češke Jihlave

Bivši igrač Zrinjskog pronašao novi klub

Zvonimir Blaić novi igrač češke Jihlave

D. Kurbegović

Nogometaši mostarskog Zrinjskog u petak su krenuli sa pripremama za novu sezonu u kojoj je cilj da pokušaju odbraniti titulu prvaka BiH.

Biće to sigurno težak zadatak, jer je klub napustilo nekoliko standardnih igrača u prošloj sezoni, koji su iznijeli teret igara i bili jedno od zaslužnijih za titulu kluba iz Mostara.

Jedan od takvih je i desni bek Zvonimir Blaić, kojem je istekao ugovor sa Zrinjskim, te će svoju karijeru nastaviti u Češkoj. Ovu vijest za SportSport.ba potvrdio je i Renato Buhić, koji je realizovao transfer.

"Zvonimir se pozdravio jučer s bivšim saigračima i stručnim štabom Zrinjskog, jer smo dogovorili da svoju karijeru nastavi u češkoj Jihlavi. Riječ je o klubu, koji je prošlu sezonu završio na 11 poziciji Synot lige.On će u utorak otputovati u Češku, gdje će potpisati ugovor na dvije plus jednu godinu, vjerujem da će se nametnuti treneru, te da će biti standardan igrač u ekipi, kao što je to bio u svakom klubu u dosadašnjoj karijeri", kazao je Buhić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvonimir Blaić je 25-godišnji desni bočni, koji je u karijeri nastupao za Šibenik, Krku, Široki Brijeg i Zrinjski. U prošloj sezoni u dresu kluba iz Mostara odigrao je 25 utakmica u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi