Borac prekinuo saradnju sa Pejićem

Banjalučki košarkaši bez trenera

Borac prekinuo saradnju sa Pejićem

Miloš Pejić nije više trener KK Borac Nektar, a uprava banjalučkih pivara rasklinula je ugovor i sa dosadašnjim prvotimcem Milanom Janjuševićem, pišu Nezavisne novine.  

Uprava banjalučkog kluba je odlučila da promijeni prvog stratega nakon serije loših igara i rezultata, ali i loše atmosfere u ekipi. "Pivari" su izgubili posljednje tri utakmice, od čega dvije u „Ligi“ 13 BiH i jedna u četvrtfinalu Kupa BiH od zrinjski HT Motsra pred domaćim navijačima u Boriku.  

„Pejić je posao do sada radio dobro, ali ekipa se našla u takvoj situaciji da je Borac bio prinuđen da 'šok-terapijom' pokuša da popravi stanje. To što je ugovor raskinut s trenerom, naravno, ne oslobađa odgovornosti igrače“, izjavio je Saša Vuleta, sportski direktor banjalučkog kluba za Nezavisne, dodavši da je Uprava Borca već obavila razgovore sa nekoliko stručnjaka:

„U ovom trenutku je rano govoriti ko će biti novi trener Borca. Želja kluba je da to bude čovjek sa ovih prostora, ali sve će zavisiti od konačne procjene. Jedan od trenera sa kojim smo razgovarali bio je Zoran Kukić, naš bivši košarkaš, a sada pomoćni trener Kelna. Međutim, on je odbio ponudu iz ličnih razloga.“

I Pejić koji je u Borac došao u aprilu prošle godine potvrdio je raskid saradnje sa Banjalučanima.

„I Borac i ja smo odluku doneli istovremeno, dakle reč je o sporazumnom raskidu jer ja jednostavno nisam uspeo da napravim onakav tim kakav sam želeo, niti je došlo do željenih igara. Ipak, smatram da je ono što sam uradio u proteklom periodu zadovoljavajuće“, rekao je Pejić.
.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti