Brotnjo pobjednik Kupa

KS HB

Brotnjo pobjednik Kupa

Brotnjo je pobjednik Kupa KS HB u košarci za seniore. U još jednom dramatičnom susretu, prepunom nervoze i promašaja, košem sekundu prije kraja Brotnjo je opet slavio u Posušju sa 55:54 i plasirao se u 1/8 završnicu Kupa BiH gdje je domaćin Širokom HT Eronet.

8.kolo Lige KS HB za seniore ne donosi pravi derbi, no sigurno je da će biti zanimljivih utakmica. Kolo otvaraju susjedi - Busovača i Vitez. Iako na tablici stoje dijametralno suprotno(Vitez drugi , Busovača pretposljednja), ovi susreti su imali uvijek svoju draž i nerijetko je favorit bio poražen.

U subotu igraju i Brotnjo –Tomislav, mlada ekipa Tomislava će svoju šansu tražiti u iscrpljnosti Čitlučana u predhodne dvije utakmice sa Posušjem da utakmicu drže koliko to mogu u rezultatskoj neizvjesnosti.

U nedjelju su na rasporedu četiri utakmice. Livno je apsolutni favorit protiv Kiseljaka, kao i Odžak protiv Ljubuškog. Odžačanima će ovo biti i posljednja prava provjera pred gostovanje u idućem kolu u Vitezu. Posušani gostuju u Rami i biće to teško gostovanje za njih jer je Rama u stanju iznenaditi svaku ekipu. No, ekipa trenera Jurišića više nema pravo na kiks u ligi, ako žele zauzeti jednu od prve dvije pozicije pred play-off.Interesantna utakmica je i u Širokom Brijegu gdje se sastaju Široki II i Zrinjski II. Obje ekipe su u seriji poraza i pobjeda je neophodna objema ekipama.


RASPORED 8.kola
Subota, 05.12.2009.god
BUSOVAČA-VITEZ  16,30
BROTNJO-TOMISLAV  18,00

Nedjelja, 06.12.2009.god.
ODŽAK-LJUBUŠKI  16,00
ŠIROKI II-ZRINJSKI II  16,00
RAMA-POSUŠJE   17,00
LIVNO-KISELJAK  18,00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti