Čapljina razbila Čelik, prva pobjeda Vogošće

Čapljina razbila Čelik, prva pobjeda Vogošće

M. Šljivak

Nakon što je Bosna uz dosta muke savladala Vardu 82:78, večeras su odigrane i preostale utakmice 9. kola Loge 13 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Prvu pobjedu u prvenstvu upisali su košarkaši Vogošće i to na domaćem parketu gdje su savladali Zrinjski 74:72, a čak pet njihovih košarkaša je ubacilo dvocifren broj poena. Najviše je pak postigao Sead Hadžifejzović 17.

Čapljina je deklasirala zenički Čelik 107:68 uz sjajnu partiju Marka Jagodića Kuridže koji je ubacio 28 poena, te je imao 8 skokova i 4 asistencije. Košarkaši Brotnja su u Čitluku bili bolji od Servetiuma 63:53, a interesantno je da su gosti u posljednjoj četvrtini ubacili svega 4 poena, dok je Brotnjo ubacio 18.

U još jednoj neizvjesnoj utakmici Leotar je u Trebinju savladao Mladost rezultatom 80:78. Igor Josipović je sa 23 poena i 8 skokova predvodio Trebinjce, dok je kod gostiju Ranko Velimirović ubacio 24 poena.

U posljednjem susretu ovog kola koji je odigran Hercegovac je u Bileći slavio protiv banjalučkog Borca rezultatom 74:57.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.