Čelik i Jedinstvo u finalu

Težak poraz Željezničara

Čelik i Jedinstvo u finalu

U finalu ženskog košarkaškog kupa igrat će Čelik i Jedinstvo. Domaće košarkašice su u polufinalu razbile Željezničar, dok je Jedinstvo finale izborilo nakon produžetka protiv Igmana.

U utakmici koja je nazvana finale prije finala Čelik je pred domaćom publikom pregazio Željezničar rezultatom 72:49. Amerikanka Graham je sa 25 poena i 10 skokova bila najbolja kod Čelika, dok je Dajana Bugarin sa 14 poena bila najbolja kod Želje.

U prvoj polufinalnoj utakmici košarkaškog kupa  za žene snage su odmjerile ekipa Igmana i Jedinstva BHT. U prvom dijelu utakmice ekipa Igmana je imala vodstvo od 36 : 32 ( 23:10 ; 13:22 ) dok su već u drugom dijelu igračice Jedinstva preuzele vodstvo 48:52.

Do kraja zadnje četvrtine rezultat je bio izjednačen 67:67, pa se igrao produžetak od pet minuta gdje je Jedinstvo ubacivši 10 koševa, tri više nego Igman, postalo prvi finalista kupa Bosne i Hercegovine.

Najbolje u redovima Igmana bile su Papčević Svjetlana sa 29 koševa i Pinter Andrea sa 18, dok su kod Igmana najbolje Bečirović Azra i Kovačević Zdenka sa po 21 koš i Rahmanović Irma sa 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti