Čelik preko Želje do finala

Protiv Mladog Krajišnika za titulu

Čelik preko Želje do finala

Midhat Šljivak

Košarkašice Čelika plasirale su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u drugom polufinalnom meču u Banjaluci savladale Željezničar rezultatom 69:51.

Pobjednik ovog susreta odlučen je već nakon deset minuta igre koje je Čelik dobio 21:4. Željo je odigrao katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem su sarajevske košarkašice ubacile svega 12 poena, dok je Čelik sa druge strane igrao zaista fenomenalno, te su na poluvrijeme otišle s vodstvom od 32 poena razlik 44:12.

U nastavku nešto bolja igra Željezničara, no Zeničanke su mirnom igrom sigurno privele susret kraju za konačnih plus 18.

Matea Tavić je predvodila Čelik u ovom susretu sa 14 poena,  dok je Emina Demirović kod Željezničara ubacila 19 poena.

Čelik će u finalu Kupa igrati protiv ekipe Mladog Krajišnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.