Cibona demolirala Hemofarm

Cibona demolirala Hemofarm

M. Šljivak

U utakmici 20. kola ABA lige košarkaši zagrebačke Cibone deklasirali su na gostovanju u Vršcu ekipu Hemofarma rezultatom 98:55.

Pobjednik ovog susreta znao se već nakon prvih deset minuta igre. Cibona jednostavno nije imala milosti prema mladom timu Hemofarma, pa su prvi period imali plus od 19 poena, 29:10, da bi do kraja poluvremena ta prednosti iznosila nevjerovatnih 44 poena 61:17.

Drugo poluvrijeme donosi nešto mirniju igru Cibone. Hemofarm pak sa durge strane nije uspio ublažiti pravu katastrofu u ovom susretu, pa su na kraju zaleđeni na minusu od 43 poena, 98:55.

U sastavu Cibone svi košarkaši su se upisali u strijelce, a najviše su ubacili Kus i Marčinković po 15 poena. Sa druge strane kod Hemofarma Mladen Jeremić je ubacio 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.