Kemal Avdić ostaje u Bosni
Kemal Avdić u dresu poljskog ASCO Slaska

Prvak BiH popunjava roster

Kemal Avdić ostaje u Bosni

Kemal Avdić, dvadesetogodišnji krilni centar rođen u Banovićima koji je početkom godine stigao na probu u KK Bosna ASA BH Telecom potpisaće četverogodišnji ugovor sa prvakom BiH i nositi bordo dres.

Avdić (204, 88) je sezonu počeo u Svjetlosti iz Slavonskog Broda, gdje je stigao iz Poljske nakon što je njegov ASCO Slask zapao u ozbiljne probleme. U Hamze Hume 2, Avdića su planirali poslati u KK Slaviju na kaljenje, međutim, novonastala situacija sa povrijeđenim Harićem i rovitim Ivanovićem ostavila je prazninu na poziciji četiri i dovoljno prostora za mladi Avdić uđe u roster Bosne i izbori se za prve minute na parketu Skenderije.

Aldin Klinac odlazi na posudbu u Slaviju

A put Slavije, po svoj prilici ići će drugi mladi igrač Bosne. Aldin Klinac, perspektivni sarajevski centar, više prostora za igru tražiće u prvoligašu iz Lukavice.

“Obostrani interes postoji i Klinac bi mogao ići na posudbu u Slaviju.”, rekao je Admir Bukva za SportSport.ba. “Mladi igrači moraju steći iskustvo kroz što jače utakmice, a kako za Klinca još uvijek teško može biti prostora u prvom timu Bosne, želimo mu omogućiti da igra najjače takmičenje u BiH.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije