Muminović vjeruje u naslov

Košarkaški Kup BiH

Muminović vjeruje u naslov

Podmlađena ekipa Slobode napravila je iznenađenje, te se preko Čapljine plasirala u finale Kupa Bosne i Hercegovine, gdje ih večeras očekuje Bosna ASA BH Telecom.

Tuzlaci su slavili sa 80:78 u drugom sinoćnjem polufinalu nad domaćinom završnice Čapljinom, te tako napravili veliki uspjeh, s obzirom da im se i nisu davale prevelike šanse. Večeras će Sloboda za protivnika imati ljutog rivala, Bosnu, koja, s tim se slažu i Tuzlaci, važi za apsolutnog favorita.

"Mi smo napravili veliki uspjeh samim tim što smo se plasirali u završnicu Kupa. I u susretu protiv Čapljine bili smo u podređenom položaju, ali smo smogli snage i u jednoj veoma neizvjesnoj utakmici uspjeli izvojevarti pobjedu i plasman u finale", kaže Senad Muminović, šef stručnog štaba tuzlanske ekipe.

"Bosna je, moram to reći, večeras veliki favorit. Imaju daleko dužu klupu, a u NLB ligi imaju mnogo više jakih utakmica nego mi. Ipak, to ne znači da ćemo se predati. Finale se igra na jednu dobivenu utakmicu, a košarka je takav sport gdje je sve moguće. Mislim da možemo odigrati dobro, kao protiv Čapljine, te pokušati doći do pobjede i naslova", zaključio je u razgovoru za SportSport.ba Senad Muminović.

Finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine na programu je večeras od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.